Het concept

vrouw aan tafel

Met YoungCapital NEXT legt u als eerste contact met talentvolle studenten.

Met ons uitgebreide netwerk van vacaturesites en jobboards staan wij in contact met ruim vier miljoen talenten in heel Nederland en daarbuiten. Dat stelt ons in staat om veelbelovende finance professionals in een vroeg stadium van hun studie te leren kennen en te volgen. Zo stellen wij de beste kandidaten voor aan onze opdrachtgevers en helpen wij financieel talent hun carrière te starten en verder te ontwikkelen.

vrouw met smoothie in studentenkamer

Strenge werving en selectie

Niet iedere finance professional kan zomaar bij u starten. Dat beseffen wij. Daarom selecteren we op basis van een strenge screening alleen de beste kandidaten. De input van onze consultants is daarbij van groot belang. De kandidaten moeten zich op verschillende terreinen kunnen onderscheiden. Mensen met een sterke persoonlijkheid, communicatieve vaardigheden en uitstekende studieresultaten.


lachende jongen in bus onderweg naar werk

Servicegerichte Wft-specialisten die weten wat uw klanten nodig hebben

Via ons online netwerk staan we in contact met 60.000 kandidaten met een financiële of administratieve achtergrond. Deze pool breiden wij continu uit, onder meer door het organiseren van traineeships. Hiervoor selecteren wij talentvolle starters met een brede achtergrond. Zo leiden wij slimme kandidaten met sterke klantgerichte competenties (bijvoorbeeld horecaprofielen) en affiniteit met finance op tot Wft-specialist. Tijdens een intensief traject van een tot drie maanden behalen zij alle relevante Wft-certificaten, waarna zij direct bij banken en verzekeraars aan de slag kunnen.

hand pakt tas met documenten van stoel

Ook na het afstuderen houden wij contact

Starters vinden via YoungCapital NEXT hun eerste baan. Vervolgens blijven we jong talent volgen en zien we ze doorgroeien naar ‘young professionals’. Ambitieuze kandidaten met relevante werkervaring worden door onze consultants begeleid en enkele jaren later opnieuw geselecteerd voor een volgende uitdaging. Door de combinatie van databasetechnologie, recruitmentexpertise en persoonlijke aandacht voor onze kandidaten kunnen wij een efficiëntieslag maken in uw wervingsproces.