Wft-specialisten

Resultaatgericht traineeship Wft-specialist

Per 1 januari 2014 zijn voor alle klantadviseurs in de financiële dienstverlening de eisen voor het Wft-certificaat aangescherpt. De behoefte aan gecertificeerde klantmedewerkers is hierdoor aanzienlijk toegenomen. Medewerkers, zowel zittende als nieuwe, moeten (opnieuw) worden opgeleid, wat organisaties veel tijd en energie kost. Bovendien is door de aanscherping het landelijk slagingspercentage voor de Wft-examens aanzienlijk gedaald.

Wij bieden een compleet Wft-opleidingstraject

YoungCapital traint en begeleidt al jaren klantadviseurs voor tal van opdrachtgevers in de financiële sector en het verzekeringswezen. Voor ons interne trainings- en opleidingsinstituut YoungCapital University hebben wij een compleet Wft-traject ingericht. Hiermee zorgen we ervoor dat medewerkers over de vereiste Wft-certificaten beschikken wanneer zij bij hun opdrachtgever aan de slag gaan.

YoungCapital University biedt verschillende modules:

  • Wft-basismodule
  • Via de Wft-module Basis behalen uw medewerkers het diploma dat voldoet aan alle nieuwe wettelijke eisen. Medewerkers die al over een Wft-diploma beschikken, kunnen een PE-plus-opleiding volgen.

  • Vervolgmodules
  • Na het behalen van de Wft-basismodule kunnen medewerkers via YoungCapital University elke gewenste module volgen die benodigd is voor het uitoefenen van de (volgende) functie. Indien gewenst kunnen nieuwe medewerkers dus direct bij u op adviesniveau-plus beginnen!

  • Permanent Actueel-module
  • Na het behalen van een Wft-basis- of -vervolgmodule verzorgen wij tevens het opleidingstraject voor het Permanent Actueel-certificaat. Zo blijven uw medewerkers continu ‘up-to-date’ binnen hun vakgebied.

    wft model

De YoungCapital Wft-specialist versterkt uw serviceniveau

Voor de opleiding tot Wft-specialist maakt het niet zozeer uit welke achtergrond de kandidaten hebben, zolang ze affiniteit hebben met de financiële wereld. Wel is het van belang dat de kandidaten over de juiste competenties beschikken op het gebied van klantvriendelijkheid, servicegerichtheid en communicatie. Wij zijn namelijk van mening dat branchespecifieke kennis beter aan te leren is dan een servicegerichte instelling; die heb je of heb je niet.