Financieel Blog

Ben je wel klaar met je 9 tot 5 baan en wil je graag je eigen vakanties bepalen? Er zijn verschillende manieren om online geld te verdienen. De ene manier kost misschien net iets meer tijd en moeite dan de ander, maar.. De twee grootste voordelen van online geld verdienen zijn de flexibiliteit en de locatie-onafhankelijkheid. Zo kun je overal ter wereld werken aan je online business. In dit artikel delen we vier serieuze manieren om online geld te verdienen. 

Geld beleggen

Geld beleggen is populairder dan ooit. We horen dan ook steeds meer verhalen over cryptomunten, vooral de Bitcoin komt vaak in het nieuws, maar dit is nog maar het topje van de ijsberg. Er zijn meer dan 1000 cryptomunten waar jij online je geld mee kan verdienen. Het is natuurlijk wel verstandig om te weten waar je in investeert en je van tevoren goed in te lezen. Let op: geld verdienen met cryptomunten is geen gokspel. Je koopt munten in voor een bepaalde prijs en kunt deze later weer verkopen, het liefst voor een hogere prijs natuurlijk. Het prijsverschil tussen de koop en verkoop is jouw winst. Houd er rekening mee dat er risico’s verbonden zijn aan geld beleggen. Het is namelijk heel goed mogelijk dat jouw cryptomunt straks minder waard wordt. 

Geld beleggen

Start een eigen website of webshop

Ben je gepassioneerd over een bepaald onderwerp? Weet je hier veel over en wil je dit graag delen met de buitenwereld? Met een blog, website of webshop kun je snel online geld verdienen. Een website kun je tegenwoordig heel makkelijk bouwen via WordPress, óók zonder technische achtergrond. Dit kost misschien wat tijd en moeite, maar zie dit als een investering. Geld verdienen met een website kan op veel verschillende manieren:

  • Advertenties
  • Producten/diensten verkopen
  • Affiliate marketing
  • Het verkopen van een goedlopende website

Geld beleggen

Online geld verdienen met social media

Influencer is een echt beroep geworden, maar hoe word je nu eigenlijk een echte influencer? Geld verdienen op social media zoals Instagram, Facebook en TikTok is heel goed mogelijk, maar je hebt wel een groot aantal actieve volgers nodig voordat je er daadwerkelijk iets uit kan halen. Als je een groot aantal volgers hebt, kun je geld verdienen door samenwerkingen met bedrijven aan te gaan en voor deze bedrijven te adverteren. Voor een social media post kun je vervolgens een vast bedrag vragen. Daarnaast krijg je vaak ook nog een percentage van de verkochte aantallen. De verdien formule verschilt per social media platform. Je kunt bijvoorbeeld op YouTube op een hele andere manier geld verdienen dan op Facebook. 

 

Affiliate marketing

Affiliate marketing is een vrij nieuwe manier van online geld verdienen. Eigenlijk kan iedereen deze vorm van marketing toepassen. Affiliate marketing houdt in dat je links plaatst naar producten van bedrijven, denk bijvoorbeeld aan bol.com en Zalando. Als iemand op een link klikt en het gepromote product aanschaft, krijg jij daar een bepaald percentage van. Dit percentage kan wel oplopen tot 50% van de verkoopprijs. Je zult dus al snel tientallen euro’s kunnen verdienen. Deze linkjes naar producten kun je op je website plaatsen, maar ook via social media delen. Het maakt eigenlijk niet uit hoe je deze linkjes deelt. Als je veel volgers hebt op social media of een website met veel bezoekers vergroot je de kans op succes met affiliate marketing. Hoe meer volgers of bezoekers, hoe makkelijker het online geld verdienen wordt. 

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.