Financieel Blog

Op zoek naar een krachtige laptop, maar wel op een lager budget? Een goede laptop is voor veel mensen van groot belang tegenwoordig.Onder andere voor school is een goede laptop erg belangrijk. Maar ook mensen die veel digitaal voor hun werk moeten doen, hebben een laptop absoluut nodig. Niet iedereen heeft de financiële middelen om een nieuwe laptop te kopen die voldoet aan de nodige eisen. Hoe komen zij aan een voordelige, maar toch krachtige laptop?

Een passende oplossing voor u is misschien wel een refurbished laptop!

Wat houdt refurbished laptop in?

Refurbished laptops zijn laptops die al eerder gebruikt zijn, maar voordat ze doorverkocht worden aan de volgende gebruiker wel uitgebreid zijn getest, gereinigd en waar nodig gerepareerd. Dit gebeurt bijvoorbeeld niet bij tweedehands laptops die verkocht worden via bijvoorbeeld Marktplaats.

Via online tweedehands markten koopt u vaak laptops waar helemaal geen enkele controle op is geweest. Met deze tweedehands laptops weet u nooit waar ze vandaan komen, en hoe lang ze al stof liggen te happen in de kast. Helaas voor deze laptops kan er zo veel stof op ontstaan, dat schade alleen kan worden voorkomen door de laptop van binnen en van buiten te reinigen. Naast de reiniging van de laptop zelf, is ook de harde schijf vaak niet voldoende hersteld bij een tweedehands laptop. Bij het verkeerd wissen van de data van een harde schijf, kunnen er privacy problemen ontstaan bij uw aankoop. Ook kan uw tweedehands laptop minder snel functioneren als de harde schijf of SSD niet een volledige reset heeft gehad.

Bij refurbished laptops zit doorgaand een lange garantieperiode. Daarnaast is de laptop dus uitgebreid gecontroleerd voor hij verkocht werd, en zijn mogelijke mankementen na aankoop vrijwel uitgesloten.

Waarom zou ik een refurbished laptop kopen?

Er zijn een aantal redenen om een refurbished laptop te verkiezen boven een nieuwe of tweedehands laptop.

Bij refurbished laptops ligt de prijs altijd veel lager dan bij nieuwe aankopen, doordat het tweedehands laptops zijn die worden opgeknapt door laptop experts.

Ten opzichte van tweedehands laptops zijn de verschillen ook erg groot. Refurbished laptops worden altijd uitgebreid nagekeken op schade, potentiële knelpunten en meer. Bij een tweedehands laptop wordt vaak alleen de data op de harde schijf verwijderd. Verder wordt er niet gekeken naar mogelijk schade, en eventuele defecten van de laptop.Deze extra check bij refurbished laptops neemt een heleboel twijfels weg bij u als klant, ondanks dat de laptop al wel is gebruikt door de vorige eigenaar. Bij tweedehands verkopers is het ook zo dat er geen garantie op de laptop zit. Als de ongecontroleerde en misschien wel defecte laptop het niet meer doet, staat u als koper volledig buitenspel. In tegenstelling tot refurbished laptops, die met garantie geleverd worden! Zeker bij ingewikkelde apparaten als laptops, is het niet aan te raden om deze zonder garantie te kopen. Ingewikkelde apparaten als gebruikte laptops of computers kunnen heel veel, maar daardoor kan er ook ontzettend veel fout gaan in het apparaat. Als u de laptop dan heeft gekocht zonder verzekering of garantie bij de verkoper, kunt u helaas geen beroep doen op hun service. Hierdoor kunt u tegen hele hoge kosten aan lopen, mocht u de laptop alsnog willen laten repareren.

Refurbished laptops zijn daarnaast ook nog eens een milieubewuste keuze. Door een refurbished laptop te kopen hoeft er namelijk geen nieuwe batterij gemaakt te worden, wat erg voordelig is voor het milieu en klimaat. Een refurbished laptop kopen zorgt er voor dat er weer één computer minder onnodig wordt gefabriceerd. Hierdoor kunt u met uw aankoop een positief effect hebben op de groeiende schaarste van laptop onderdelen wereldwijd.

Een refurbished laptop kopen, daar helpt u niet alleen uzelf mee, maar ook onze wereld!

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.