Financieel Blog

De tijd dat Postnl twee keer per dag de post bezorgde is lang verleden tijd. Je kunt het je amper nog voorstellen dat we elk moment aangrepen om elkaar een leuk kaartje te sturen. De millennials kennen dit al helemaal niet. Toch maakt het kaartje schrijven een revival door. Ga simpel op het woord “kaartje sturen” googelen en je zult versteld staan van de resultaten. Eigenlijk is het heel begrijpelijk want wie vindt het nou niet leuk om een persoonlijk kaartje in zijn brievenbus te vinden? Voor de marketinggoeroes is dit menselijke gevoel een mooie kans. Emoties bepalen onze band tot iets of iemand en daarom grijpen bedrijven iedere kans op een positieve manier in het geheugen van de klant te blijven zitten. Een kaartje sturen naar je klanten laat zien dat je blij met hun bent. 

Kaarten printen? Hoe, wat en waar?

De zoektocht naar een goede drukkerij die kaarten voor je print hoeft beslist niet lang te zijn. In elke stad is een goede drukker of copyshop te vinden die je hierbij kan helpen. En dan hebben we het nog niet over het wereldwijde web waar alles te vinden is. Bedrijven die kaarten printen zijn er te kust en te keur. Dan is het aan jou om de beste te vinden die een goede prijs/prestatieverhouding biedt. Het is daarom altijd aan te raden om een paar offertes op te vragen.  Maar let op dat je overal dezelfde aanvraag doet. Anders zijn de prijsopgaves niet meer met elkaar te vergelijken. Zelf kaarten bestellen is overigens alleen handig als je aantallen niet in de duizenden lopen. Heb je met grotere aantallen te maken dan kun je beter met direct marketing bedrijven contact opnemen. Zij kunnen je kaartje gepersonaliseerd in opdracht voor je versturen. 

Waarom zou ik kaarten aan mijn klanten versturen?

Er zijn marketingtools die zich al jaren geleden hebben bewezen en het contact onderhouden met je klant is er eentje van. Het is niet mogelijk om dagelijks een belletje te plegen met je klant of hij nog wel tevreden is. Afhankelijk van je budget is het wel mogelijk om af en toe een boodschap te sturen zodat je niet vergeten wordt. Even subtiel laten weten dat je uitverkoop volgende week start en dat vaste klanten al een dag eerder welkom zijn. Of een kortingsbon voor de nieuwe collectie opsturen. Een kaartje sturen is gewoon een sympathieke manier om niet opdringerig bij je klanten binnen te komen. De hele dag worden we overspoeld door schreeuwerige reclames die we proberen te omzeilen; dan heb je toch liever een kaartje in de bus dat jou op een voetstuk plaatst? Een klein, aardig kaartje kan zoveel goodwill kweken bij je klanten. Gewoon door even te laten weten dat je blij met hem bent. 

Wanneer stuur ik een kaartje naar mijn klant

Heel veel kaarten worden verstuurd met verjaardagen of feestdagen. Wie vindt een kaartje op zijn verjaardag nou niet leuk? Maar origineel is het natuurlijk niet meer. Het leukste is natuurlijk altijd als een kaartje wordt bezorgd als je het niet verwacht. Verrassend is het om je klant een fijne vakantie te wensen als hij op het punt staat te vertrekken. Of hem feliciteren met zijn nieuwe huis. Maar dat is marketing voor gevorderden.  Het volstaat al als jij een boodschap wilt overbrengen zoals een sale of een nieuwe collectie. Met een beetje creativiteit kom je heel verrassend bij je klant binnen. Er hoeft geen duur reclamebureau aan te pas te komen. Online drukkerijen hebben tallozen voorbeelden die je eigen fantasie prikkelen. Met een paar kleine aanpassingen maak je de meest leuke kaarten.

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.