Financieel Blog

 

De master of finance and control houdt zich bezig met de planning en controle binnen een organisatie. De naam zegt het eigenlijk al het is de meester van de controle over de financiën. Maar de master of finance en control kan meerdere functies vervullen binnen een organisatie. Het leveren van juiste financiële informatie, dingen beoordelen of het toezicht houden op financiële bedrijfsvoering. Het aannemen van een master of finance en control is een uitkomst voor je bedrijf. De processen lopen soepeler, en je bent verzekerd van juiste financiële informatie. Op deze manier kan je je bezighouden met andere zaken die het bedrijf helpen of het binnenhalen van klanten. Een andere kijk op financiën en toezicht op de financiële bedrijfsvoering kan ook tot minder verlies leiden en het maken van meer winst door effectievere manieren van handelen.

Effectief financiën controleren

Het controleren van financiën in een bedrijf kan effectiever gemaakt worden door het aannemen van een master of finance en control maar er zijn een aantal vuistregels voor een goede onderhouding van de financiën. Heel simpel, weet wat er speelt op financieel gebied, hoeveel komt er binnen en hoeveel gaat eruit? Komt dit overeen met het aantal verkochte producten? Wie houdt zich hiermee bezig? Zijn dit de juiste personen? Het klinkt allemaal vrij simpel maar veel bedrijven hebben hier toch moeite mee. De afdelingen die hierover gaan moeten deze informatie weten, en door kunnen geven aan je. Je moet kunnen vertrouwen op de gegevens die het verantwoordelijk personeel je doorgeeft. Door zeker te weten dat deze afdelingen naar behoren functioneren en zelf weten wat er speelt. Het hebben van een master of finance en control maakt deze zaken extra makkelijk omdat er dan iemand verantwoordelijk is voor deze zaken. Waardoor jij je met andere zaken kan bezig houden. Dit komt niet alleen het bedrijf ten goede maar ook de klant. Het goed lopen van zaken zal veel bedrijven overhalen om met jouw bedrijf om de tafel te gaan zitten.

Welke beroepen sluiten aan bij de studie Master of finance en control?

Wanneer je de studie Master of finance en control hebt afgerond zijn er een aantal verschillende kanten die je op kunt als je denkt aan beroepen. Een aantal voorbeelden van banen na deze HBO-opleiding zijn:

  • Hoofd van een financiële administratie afdeling
  • Financieel raadgever binnen verschillende sectoren
  • Financieel analist
  • Accountmanager
  • Projectmanager of controller
  • Beleggingsadviseur

 Zoals je hierboven kunt lezen kun je na deze studie dus verschillende richtingen op. De kennis die jij hebt opgedaan binnen deze studie kun jij inzetten in diverse sectoren en verschillende bedrijven. In grote lijnen zul jij je in deze verschillende branches bezig houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen en bugettering van projecten.

Naast de keuze om te gaan werken na het afronden van jouw bacheloropleiding, is er ook de optie om door te studeren. Zo kun je kiezen voor een master in economie bijvoorbeeld. Je kunt deze overstap ook eerder maken wanneer je jouw propedeuse hebt behaald.

 

 

 

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.