Financieel Blog

Naast het hebben van een pinpas, kun je er voor kiezen om een (zakelijke) creditcard aan te schaffen. Maar waarom zou je een creditcard aanschaffen? Wat kun je er precies mee? Wat zijn de voorwaarden om een creditcard aan te kunnen vragen bij de bank en wat zijn de voordelen ervan om zakelijk een creditcard te gebruiken in plaats van een reguliere pinpas?

Wanneer een zakelijke creditcard gebruiken?

Bij een creditcard kun je producten of diensten aanschaffen zonder dat deze direct worden afgeschreven van je betaalrekening. Een creditcard koppel je vaak aan een betaalrekening en eens per maand wordt het totaalbedrag dan afgeschreven. Een creditcard wordt voornamelijk gebruikt door mensen die regelmatig goederen of producten uit het buitenland kopen of mensen die veel reizen privé en/of zakelijk. Bij de meeste creditcards zijn aankopen uit het buitenland namelijk verzekerd tegen onder andere diefstal of beschadiging voor een bepaald aantal dagen. Ook zijn reizen vaak verzekerd tegen bepaalde voorwaarden zoals een vertraagde vlucht of andere vergelijkbare zaken. 

Eerst werden hier vaak particuliere creditcards voor gebruikt, echter mogen veel particuliere creditcards niet meer zakelijk gebruikt worden omdat er veel misbruik van werd gemaakt. Gebruik jij voor je bedrijf een creditcard voornamelijk voor online betalingen? Dan is het aanvragen van een virtuele creditcard de beste optie!

Regelgeving van een zakelijke creditcard

De voorwaarden om een zakelijke creditcard aan te vragen bij de bank zijn onder andere; je bent minimaal 18 jaar oud, op jouw naam mag geen negatieve BKR registratie staan, ze kunnen vragen naar een bepaalde inkomensgrens en je bedrijf moet minimaal een jaar ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel. Dit alles om te zorgen dat mensen zich minder snel in de schulden werken bij het aanschaffen van een creditcard. Omdat je namelijk niet direct hoeft te betalen, staan veel mensen rood op hun creditcard. Echter betaal je hier wel een forse rente over, waardoor dit bedrag steeds verder oploopt. Vandaar dat de eisen voor het in aanmerking komen voor een (zakelijke) creditcard de laatste jaren zijn verscherpt.

Voordelen van een creditcard

Waarom zou je er dan voor kiezen om zakelijk een creditcard aan te schaffen in plaats van alles met je reguliere betaalpas te betalen? Als eerste kun je altijd producten of diensten aanschaffen, ook als er geen toereikend saldo op je betaalrekening staat. Dit omdat je bij een creditcard niet direct het bedrag daadwerkelijk hoeft te betalen. Ook zijn je aankopen verzekerd tegen vermissing, diefstal en beschadiging, wat uiteraard enorm fijn kan zijn. Tevens worden creditcards in het buitenland vrijwel altijd geaccepteerd, dit in tegenstelling tot vele Nederlandse betaalpassen. En tot slot zijn er enkele creditcards die een punten spaarprogramma hebben, zoals de American Express card, waardoor je punten kunt sparen voor korting op diverse producten. De nadelen van een creditcard zijn dat je maandelijks of jaarlijks hogere kosten betaald voor een creditcard dan voor een reguliere betaalpas. Ook is een creditcard fraudegevoeliger, omdat je er op een enorm makkelijke manier mee kunt betalen. Ook is contant geld opnemen via een creditcard prijzig.

Uiteraard blijft alles zich ontwikkelen, dus ook op dit gebied komen er dikwijls vernieuwingen bij. Zo heb je tegenwoordig de mogelijkheid om een ‘online creditcard’ aan te schaffen. Deze creditcard is te gebruiken via je computer, tablet of telefoon en biedt dezelfde voordelen als een normale creditcard.

Zo biedt een zakelijke creditcard wel degelijk voordelen ten opzichte van een reguliere betaalpas, maar zitten er ook zaken aan vast om goed over na te denken.

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.