Financieel Blog

Een salarisadministratie is niet alleen verplicht, maar ook een tijdrovend proces. Dat iedere maand terugkeert. Omdat de materie vrij complex is moet je wel helemaal op de hoogte zijn van zowel de sociale als fiscale wet- en regelgeving. Waar je ook aan moet voldoen. Daarom zien veel organisaties de salarisadministratie als een hoofdpijndossier terwijl dat het niet hoeft te zijn. Wij geven je 5 redenen waarom je de salarisadministratie moet uitbesteden.

Reden 1. Bespaar op salarisadministratie kosten

De belangrijkste reden is dat je tijd en dus kosten kunt besparen door de salarisadministratie uit te besteden. Het inschakelen van een salarisadministratiekantoor is natuurlijk niet gratis, maar de kosten wegen zeker op tegen de baten. Als je loonadministratie zelf doet ben je veel tijd kwijt en de tijd die je hieraan besteed kan je wellicht beter besteden aan andere zaken die ook van belang zijn. 

Reden 2. Altijd volgens de laatste regelgeving

Bij het inschakelen van een salarisadministratiekantoor ben je als bedrijf ook altijd compliant. Je moet aan wet- en regelgeving voldoen en het is een feit dat hier veel veranderingen in plaatsvinden. Omdat het voor een salarisadministratiekantoor core business is om de loonadministratie op orde te hebben hoef je je hier dus geen zorgen meer over te maken. 

Reden 3. Geen verrassingen

Je weet ook altijd waar je aan toe bent. Het salarisadministratiekantoor heeft op de afgesproken tijden de loonadministratie op orde en zo kan je altijd op tijd het juiste salaris naar het personeel overmaken. Daar rekenen je medewerkers ook op! Daarnaast hoef je zelf ook geen ingewikkelde rapportages meer te draaien, want dat regelt het salarisadministratiekantoor ook voor jou!

Reden 4. Meer tijd voor andere zaken

Je loonadministratie uitbesteden aan HetSalariskantoor zorgt er ook voor dat je zelf niet met de boekhouding aan de gang hoeft. Veel ondernemers hebben weinig affiniteit met de boekhouding dus hoe fijn is het dan dat een specialist dat deel voor je uit handen neemt! En het is een zekerheid dat het verwerken van de loonadministratie ook goed gebeurt!

Reden 5. Voorkom fouten

Je kunt ook extra kosten voorkomen, want als je zelf de salarisadministratie doet en fouten maakt, wordt je genadeloos gestraft door de belastingdienst. En deze boetes kunnen flink oplopen. Voorkomen is beter dan genezen dus de loonadministratie uitbesteden aan een specialist is niet eens zo’n gek idee!

 

Meer dan genoeg redenen dus om de loonadministratie uit te besteden, maar voor welke bedrijven is echt interessant? Vrijwel ieder bedrijf met medewerkers in loondienst heeft met de loonadministratie te maken en het uitbesteden hiervan is dus voor deze organisaties van belang. Alleen grotere bedrijven kiezen vaak voor het zelf uitvoeren van de loonadministratie, maar zij hebben daar dan ook gespecialiseerde medewerkers voor in dienst.

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.