Financieel Blog

In termijnen betalen, superhandig

Een artikel kopen een later pas betalen wordt steeds gemakkelijker en populairder. Meestal gaat het om luxe artikelen maar soms is er noodzaak. Tegenwoordig is de manier van betalen makkelijk af te spreken wat de drempel verlaagt. Soms wil iemand in kleine bedragen in termijnen betalen. Ook is het mogelijk dat iemand wacht op vakantiegeld en dan in één keer de rekening voldoet. Het gemak dient de mens en er zijn afbetalingsregelen te treffen zonder rente of bkr-controle. Het online winkelen is nog aantrekkelijker geworden. 

Online van A tot Z

Artikelen in termijnen betalen kan met ontzettend veel artikelen. Veel grote ketens hebben zich bij platformen aangesloten om op allerlei manieren toch te kunnen verkopen als service voor de klant. Het is handig wanneer de wasmachine er mee stopt dat er snel een ander kan worden aangeschaft. Omdat onze telefoons hele computers zijn kunnen ze nog steeds stukvallen. Online even de nieuwe telefoon uitzoeken, de betalingstermijn afspreken en de nieuwe telefoon is onderweg. Van schoenen tot aan bankstellen, dankzij de makkelijke aanschafregelingen hoeft iemand niet zonder te zitten. 

Klantbescherming

Niet alle artikelen zijn verkrijgbaar met een afbetalingstermijn zonder rente. Het ligt aan het product en de verkoper. Online moeten de details er duidelijk bij vermeld staan. Zo weet de klant waar hij of zij aan toe is zonder voor nare verrassingen komen te staan. Op de pagina van betaling.nl staan duidelijk de regels vermeld voor koper en verkoper. Wettelijk zijn grenzen gesteld aan het rentepercentage wat mag worden gevraagd door verkopers. Dit om klanten te beschermen tegen woeker percentages. Nog steeds zijn er ook veel artikelen verkrijgbaar met een afbetalingstermijn zonder rente. Van te voren bedenken welk bedrag er afgelost kan worden is wel noodzakelijk. 

Kopen op afbetaling service en betrouwbaarheid

Zeker met luxe artikelen blijft een online aanschaf altijd spannend. Wat gebeurt er als de nieuwe tv bijvoorbeeld met een scheur in het scherm wordt geleverd? Ook bij online aanschaf gelden er nog steeds de normale wetten en regelgevingen. De afleveringsvoorwaarden, kwaliteit- en fabrieksgaranties zorgen ervoor dat bijvoorbeeld de nieuwe tv in goede staat wordt afgeleverd. Op de account valt precies te zien welk bedrag er nog moet worden voldaan. Zo blijft alles overzichtelijk. 

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.