Financieel Blog

Het is altijd vervelend wanneer klanten niet op tijd betalen. Helaas zul je als ondernemer vast wel eens in deze situatie terecht komen. Wanneer je hier zelf geen tijd of energie in wilt steken, kun je in Nederland een incassobureau inschakelen. Maar hoe vind je het juiste bureau en wat kun je eraan verwachten? In deze blog geven wij 5 tips voor als jij een incassobureau wilt inschakelen.

Vergelijk meerdere incassobureaus

Het is belangrijk dat je niet meteen het eerste incassobureau dat je tegenkomt inschakelt. Vergelijk verschillende bureaus op basis van prijs, ervaring, reviews en service. Door te vergelijken kun je een weloverwogen keuze maken en voorkom je teleurstellingen achteraf.

Vraag naar hun aanpak

Elk incassobureau heeft zijn eigen werkwijze. Vraag daarom naar hun aanpak en de stappen die zij zetten bij het incassotraject. Zorg ervoor dat je begrijpt welke acties zij ondernemen en wat jij kunt verwachten. Zo voorkom je onduidelijkheden en eventuele conflicten in de toekomst.

Let op de kosten

Een incassobureau brengt kosten in rekening voor het incassotraject. Dit kan op verschillende manieren zijn, bijvoorbeeld op basis van no cure no pay of op basis van een uurtarief. Let goed op hoe de kosten berekend worden en welke eventuele extra kosten erbij komen kijken. Zo voorkom je onverwachte rekeningen achteraf.

Verifieer de accreditaties

Niet alle incassobureaus zijn betrouwbaar. Controleer daarom altijd of het bureau is aangesloten bij een branchevereniging of keurmerk. Dit geeft je de zekerheid dat je met een professionele en betrouwbare partij te maken hebt.

Hou contact met het bureau

Nadat je een incassobureau hebt ingeschakeld, is het belangrijk om contact te houden gedurende het traject. Zo weet je wat er gebeurt en kun je op tijd ingrijpen indien nodig. Het is ook verstandig om op de hoogte blijven van eventuele vorderingen en betalingen.

Samenvattend

Het inschakelen van een incassobureau kan een uitkomst bieden wanneer klanten niet op tijd betalen. Maar het is belangrijk dat je een weloverwogen keuze maakt bij het kiezen van het juiste bureau. Vergelijk meerdere bureaus, vraag naar hun aanpak en let op de kosten. Verifieer daarnaast de accreditaties en hou contact met het bureau gedurende het traject. Door deze tips te volgen weet je zeker dat je met een professionele en betrouwbare partij te maken hebt.

 

Bron: incassobureau Credifin

 

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.