Financieel Blog

Je hoeft geen genie te zijn om te bedenken dat een financiële stage tal van voordelen heeft voor je toekomstige financiële carrière. Dus waar zijn ze precies goed voor?

Netwerken...

Als je al een financiële stage hebt gelopen op de werkplek van je dromen, dan is het je vergeven als je denkt dat je de eerste teen van je voet al tussen de deur hebt. Maar de realiteit is dat een groot deel van je potentiële kansen op een baan afhangt van hoe goed je kunt netwerken als je er eenmaal bent.

Als je echt indruk maakt, kan dat het begin zijn van een voltijds betaalde baan verderop in het traject, of op zijn minst de eerste stap in het opdoen van meer beroepservaring. Een goede relatie opbouwen en onderhouden met medewerkers van je organisatie, ook nadat je bent vertrokken, is essentieel als je aan het eind van de rit een referentie wilt hebben voor toekomstige banen.

Je krijgt ook de kans om te netwerken met de andere stagiairs. In hetzelfde schuitje zitten met andere financieel gerichte studenten, die allemaal dezelfde carrière ambiëren als jij, is een unieke kans om je ideeën te bundelen en een handige lijst van contacten op te bouwen die later heel goed van pas kunnen komen.

Een boost voor je CV...

Als je solliciteert naar een baan in de financiële sector, is het hebben van de juiste vaardigheden en ervaringen op je CV de eerste en belangrijkste stap om die droombaan te krijgen. Maar dat is niet alleen zo binnen de financiële sector. Ook bij bijvoorbeeld een verhuisbedrijf is het belangrijk dat je wat ervaring hebt binnen het werkveld.

Als je een aantal stages voor een bepaalde periode in je vakgebied hebt gedaan, laat je de werkgevers zien dat je echt geïnteresseerd bent om meer over de sector te leren - en dat je de vaardigheden wilt verwerven die nodig zijn voor een vaste aanstelling bij een financiële organisatie.

Het hebben van enige ervaring in de sector is van cruciaal belang voor de concurrerende banenmarkt voor afgestudeerden, dus het is een heel goed idee om bij je sollicitaties de juiste indruk te maken door een aantoonbare interesse in financiën.

Theorieën in de praktijk brengen...

De kans is groot dat de meeste mensen die op zoek zijn naar een baan als afgestudeerde in de financiële sector een numerieke of analytische opleiding hebben gevolgd. Voor academische disciplines zoals wiskunde en zelfs de wetenschappen, is het soms moeilijk om te zien hoe de lessen die in de klas worden geleerd in praktische zin verband houden met de echte wereld.

Het volgen van een financiële stage is een uitstekende manier om te zien hoe de wijsheid van 9 uur colleges kan worden toegepast in een bedrijfsomgeving, waarbij je echte taken en echte verantwoordelijkheden krijgt om je mentale spieren te trainen.

Bovendien zal de mogelijkheid om te vertellen over de vaardigheden en lessen die je tijdens je stage hebt opgedaan, je in een geweldige positie brengen als het op sollicitatiegesprekken aankomt. Niet alleen kun je uitleggen hoe de uitdagingen van het bedrijfsleven werden geholpen door de dingen die je op de universiteit hebt bestudeerd, maar er is ook een kans dat de dingen die je tijdens je stage hebt geleerd direct van pas zullen komen als het op essays en examens aankomt.

Je interesses verkennen...

Als je weet dat je gepassioneerd bent door financiën, maar niet precies weet waar je ware liefde ligt, is een financiële stage een perfecte manier om erachter te komen. Misschien heb je boekhouding gestudeerd, maar wilde je altijd al je handen uit de mouwen steken voor de technologische kant van finance? Of misschien heb je je altijd al afgevraagd hoe het zou zijn om op een handelsvloer te werken?

Aangezien de meeste financiële stages bij grote organisaties plaatsvinden, is een korte kennismaking met de bedrijfswereld een kans om een aantal verschillende taken uit te proberen en het bedrijf in zijn geheel te leren kennen. Naast het ontwikkelen van je vaardigheden op een aantal gebieden - of het nu gaat om teamwork, presentatie of het oplossen van problemen - is de feedback aan het eind van je stage een kans om erachter te komen waar je sterke en zwakke punten echt liggen, en hoe je die het beste kunt inzetten in de financiële sector.

Zelfs als je gedesillusioneerd bent omdat je droomjob niet helemaal blijkt te zijn wat je ervan verwacht had, is het een manier om bepaalde wegen op weg naar je toekomstige financiële carrière uit te sluiten en de opties te beperken met waardevolle perspectieven en inzichten die je meestal niet krijgt zonder ervaring uit eerste hand.

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.